Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κατερίνα Στεφανίδη, η καλύτερη αθλήτρια για το 2017 στην Ευρώπη




Κατερίνα Στεφανίδη, η καλύτερη αθλήτρια για το 2017 στην Ευρώπη


Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που πετυχαίνει τέτοια διάκριση. Συγχαρητήρια Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά για την κατάκτηση της κορυφής της
Πήγε στο Βίλνιους της Λιθουανίας ούσα το μεγάλο φαβορί για την ανάδειξη της ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβραβεύτηκε με τον συγκεκριμένο τίτλο από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.
Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια είχε ως "αντίπαλες" τις Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία).
Όπως είχε γίνει γνωστό η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν πρώτη στην ψηφοφορία που έγινε στα social media, όμως τόσο η τεχνική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, όσο οι εκπρόσωποι των εθνικών ομοσπονδιών αλλά και οι δημοσιογράφοι είχαν την ίδια άποψη. Το βραβείο στην Στεφανίδη έδωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.
"Το 2017 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμένα. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να συγχαρώ όλους τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές που ήταν υποψήφιοι. Το να είμαι συνυποψήφια με την Μαρίγια, την Τίαμ και την Ανίτα και να κερδίσω μάλλον θα πρέπει να μετρήσετε ξανά τις ψήφους" είπε αρχικά με αρκετή δόση χιούμορ "Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον προπονητή του μου ο οποίος τυγχάνει να είναι και σύζυγος μου. Για όσους έχουν την περιέργεια πρώτα έγινε σύζυγός μου και μετά προπονητής μου. Το κάναμε με το λάθος τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όλους όσους με ψήφισαν, αλλά ακόμα και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η συγκεκριμένη ψηφοφορία διαδίδει το άθλημα μας σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη περισσότερο. Για αυτό θεωρώ ότι το γεγονός ότι ο κόσμος ψήφισε ήταν το σημαντικότερο από όλα.
Ήθελα επίσης να πω ότι παρακολουθούσα αυτά τα βραβεία για πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με το επί κοντώ εδώ και 17 χρόνια και ασχολούμαι με το στίβο εδώ και 20 χρόνια. Παρακολουθούσα αυτή την εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό είναι τόσο ιδιαίτερη για εμένα αυτή η βράβευση. Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή για εμένα. Θεωρώ ότι είναι μία τιμή και για τη χώρα μου. Είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τον τίτλο και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αρκετά νέα παιδιά στον στίβο".
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο επί κοντώ έκανε εκπληκτική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού), αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, ενώ το 4,91 μ., με το οποίο επικράτησε στο Λονδίνο, είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα έκλεισε τη χρονιά με 14 σερί νίκες και είχε μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στους άνδρες, τον τίτλο κατέκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία) και στους άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400 μ. εμπ. εμποδίων Βάρχολμ Κάρστεν. Στην ίδια κατηγορία ο ελληνικός στίβος είχε μία ακόμη υποψηφιότητα, με τον Μίλτο Τεντόγλου να φτάνει στην πρώτη τριάδα. Ο ελληνικός στίβος είχε για έναν ακόμη λόγο σήμερα την τιμητική του, αφού Γιώργος Πομασκι κατέκτησε το βραβείο προπονητικής της ΕΑΑ.

Συγχαρητήρια Τσίπρα, Μητσοτάκη, Γεννηματά

Τα εύσημα στην Κατερίνα Στεφανίδη, για την ανάδειξή της ως, η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017, απένειμε o Αλέξης Τσίπρας από τις ΗΠΑ , μέσω twitter. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την διάκριση της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στην Ευρώπη!».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη μέσω Twitter, την Κατερίνα Στεφανίδη για την ανάδειξή της ως, η κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017: «Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη που αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη. Σε ευχαριστούμε που μας κάνεις υπερήφανους ξανά», έγραψε χαρακτηριστικά.
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, έγραψε στο Twitter, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια : «Κατερίνα, Συγχαρητήρια ! Με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή κατέκτησες την κορυφή. Είσαι μέσα στις καρδιές μας. Πρότυπο για τα νέα παιδιά».


..........................................
ΠΗΓΗ!
http://news247.gr/eidiseis/athlitika/katerina-stefanidh-h-kaluterh-athlhtria-gia-to-2017-sthn-eyrwph.4891581.html


Αυτό το κορίτσι, μόνον χαρές μάς φέρνει... ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!

Lamprini T.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...